16 de març del 2017

11 . 12 . 2017, ERCROS, COMPTE ENRERE



LA DATA: 11.12.2017 "la planta d'electròlisi deixarà de funcionar perquè la llei prohibeix la producció de clor amb tecnologia de mercuri."


Foto Mestres. La Fàbrica als anys 40.


                                   

Sílvia Berbís. 15 DE MARÇ 2017. (EL PERIÓDICO)


L'empresa Ercros preveu treballar els propers cinc anys en accions de descontaminació dels terrenys de la seva fàbrica de Flix (Ribera d’Ebre), que al desembre posarà fi a la producció de clor mitjançant l'obsoleta tecnologia de mercuri iniciada fa 117 anys. Aquestes tasques inclouen la incineració de mil tones de residus líquids orgànics que l'empresa reconeix haver detectat en el subsòl del recinte industrial, situat al costat de l'embassament de Flix.



Ercros preveu acabar la descontaminació dels sòls industrials deFlix el 2022


MARIA ALTIMIRA BARCELONA 15/03/2017 22:09 (ARA)


Nou capítol del serial sobre la descontaminació de tòxics com el mercuri, els compostos organoclorats i els isòtops radioactius generats per la fàbrica d'Ercros a Flix. L'empresa, dedicada a la fabricació de productes químics i que aquest any haurà de decidir si posa fi a la seva activitat després de més d'un segle produint a la ribera de l'Ebre, ha anunciat que engegarà nou noves actuacions per resoldre l'afectació de l'espai industrial que fins ara no ha estat tractat.

L'Agència de Residus acaba les prospeccions a l'exterior de la fàbrica de Flix


El resultat determinarà si és necessari fer sondejos, i es farà públic el 27 d'abril


La comissió d'experts comprova les tasques de descontaminació




Lurdes Moreso - FLIX . 16 DE MARÇ. (El PUNT AVUI)


L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha acabat les prospeccions geofísiques als cinc punts de l'exterior del recinte de la fàbrica d'Ercros on els ajuntaments de Flix i Riba-roja d'Ebre li han comunicat que hi ha indicis de contaminació del sòl. “Hem de comprovar si realment hi ha indicis d'alteració del sòl i els resultats ens indicaran si cal fer sondejos”, va manifestar la secretària de Medi Ambient i presidenta de la comissió de seguiment per la problemàtica ambiental de Flix, Marta Subirà, que ahir va visitar els treballs de descontaminació del sòl que Ercros està fent a la zona de l'Aubal.