19 de maig del 2017

VIII PREMI DE RECERCA SOBRE LA RIBERA D''EBRE



Aquest vespre he participat com a jurat a l'acte del VIII Premi Treball de Recerca sobre la Ribera d'Ebre al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, acte organitzat pel CERE i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Els tres treballs finalistes escollits  de nou treballs presentats el passat 10 de maig a la seu del CERE, han estat:


·       “La gent de la Riuada”,  de  Joan Ventura.

·       “Estudi del poema L’aiguat” , de Roc Aragonés.

·       “L’herència mediambiental de Flix”, d'Ariadna Julián.

Després de les presentacions i parlament de la presidenta del Consell Comarcal, del president del CERE i l'alcalde de Móra d'Ebre, hem escoltat les presentacions, la primera l'ha realitzat Ariadna Julián amb el seu estudi sobre "L'herència mediambiental de Flix", alumna de l'Institut de Flix, ha continuat Joan Ventura de l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre amb el treball "La gent de la riuada", per últim  Roc Aragonés ha presentat un estudi sobre el poema del tivissenc Josep Callau i Nogués: "L'Aiguat".   

Com a membre per primer cop del jurat, que he compartit amb les professores Angels Pérez i Teresa Castelló,  he de constatar l'alt nivell de la majoria dels treballs de recerca que s'han presentat i particularment el nivell d'excel·lència dels tres treballs finalistes, amb el premi que finalment ha estat per Ariadna Julián.

Recordar que després d'escoltar les presentacions dels tres finalistes hem tingut un breu audició de guitarra a càrrec d'un jovenet talent de 7 anys, Marc Benavent, de l'escola municipal de Música i Dansa de Móra d'Ebre.

Recordar que  el guardó del guanyador consisteix en una beca de 250 euros concedida pel CERE i de 50€ per a cadascun dels 2 finalistes. A més, tots tres finalistes gaudiran d’una subscripció gratuïta com a socis del CERE durant un any i els tres treballs seran publicats a la pàgina web del CERE.

Fotografies de Montse Perelló i Norma Pujol.