8 de maig del 2017

90 ANYS DE LA J E FLIX.

 
Retall del "Diario Español", 22-09-1978
 Una efemèride flixanca a recordar.
El 7 de maig de 1927 es constituí el club de futbol amb el nom de “Juventud Deportiva de Flix. Francisco Tarragó Bagés va ser el primer president i José Margalef Pellicé el primer secretari-tresorer. La resta de fundadors foren : José Mani Boyé, Ricardo Ranís Guiu, Ramon Guiu Teixidó, José Tarragó Llop, Salvador Tarragó Rofes, Francisco Guasch Andreu i Santiago Blanch Vilanova. Amb tot, com recorda aquest retall del "Diario Español" amb motiu de la clebració de les noces d'or de l'entitat, la J. D. Flix no quedaria constituida oficialment fins l'any 1928. Com a dada curiosa esmentar com s’acordà posar una quota de 2 pessetes per setmana als seus associats, anomenat aleshores "pessetot".

 
Aquest anys 1927 l’ajuntament de Flix estava encapçalat pel director i mestre Enric Grau Fontseré. La resta de membres del consistori eren: Mariano Ferrús Huguet, Ramon Ferrús Larrosa, Ramon Alabart Sabaté, Ramon Alies Galcerá, Miquel Estopá Masot, Justo Ferrús Arnavat, Carlos Bargalló Cardona, Felip Agramunt Dusola i Lluís de Castellví Torres, tots membres d'"Unión Patriòtica" del dictador Miguel Primo de Rivera.
          Aquest any hi coincidirien a la Parròquia quatre mossens: Joan Escolà Terré, Josep Caballé Bru, Joan Ribas Nogales i Josep Maria Domingo Hierro.


Per a més informació podeu llegir l'entrada al bloc que vaig escriure amb motiu del 85è aniversari:  http://blogdepere.blogspot.com.es/2012/05/j-e-flix-85e-aniversari-i-tercera.html.