7 de juliol del 2016

DISSABTE 9 DE JULIOL, "SOLDAT DOMÈNECH, LA VEU OBLIDADA".


Aquest proper dissabte 9 de juliol, a dos quarts de 8 de la tarda, es presentarà a Ca Don Ventura el curtmetratge "Soldat Domènech. La veu oblidada", produït i realitzat per Jordi Bel, Helena Blanch i Claudia Llambrich.  

Un projecte sobre la Batalla de l'Ebre i la Memòria històrica.

Aquesta filmació és el treball de Fi de Grau dels estudis de Comunicació Audiovisual de la URV dut a terme pels seus autors. La sinopsi tracta d'una investigació històrica nascuda de la casualitat, porta a la descoberta d'una de les trames més ocultes i misterioses que es va produir durant la Batalla de l'Ebre (1938). El senyor Josep Domènech, (resident a la Residencia de la Gent Gran Les Escoles Velles de Flix)  coneixia un dels secrets més ben guardats de l'Exèrcit Republicà, i el que va explicar al final de la seva vida hagués pogut donar un gir a la guerra civil i a la història tal com la coneixem.

(Text de la web Flix.cat

Nota: Al projecte hi tinc una breu participació tot parlant d'una important trobada entre Negrín, Rojo i Tagüeña el 18 d'agost del 1938 amb l'anunci de la tercera contraofensiva franquista que començaria l'endemà mateix amb l'atac del Terç de Montserrat a Punta Targa davant de Quatre Camins (Vilalba dels Arcs) i per valorar l'actualitat de la  llei de la Memòria històrica.