19 d’abril del 2016

VEHEMÈNCIA I POESIA A L'EBRE.




Anna Aguilar-Amat, poeta, assagista i dinamitzadora  cultural, ens ha comunicat que  ha finalitzat amb èxit el muntatge del documental intitulat "Catalunya, un riu. Vehemència i poesia a l'Ebre". Documental realitzat  amb un seguit d'entrevistes realitzades el juliol de l'any passat a l'entorn natural del riu Ebre durant el III Festival de Poesia als balcons a Riba-roja d'Ebre, la meua concretament al carrer Plieninger de la colònia química de Flix.
Ens recorda que el vídeo ha estat ben acollit i, que gràcies a l'auspici de la Institució de les Lletres Catalanes, han començat la seva difusió. Encara no sabem les dates exactes, però amb molta probabilitat es projectarà a Móra d'Ebre el dissabte 28 de maig, a Riba-roja el divendres 15 de juliol i, possiblement a la Filmoteca i el Teatre de Sarrià.

Esmentar que el propòsit inicial, mostrar el paper de la poesia en l'ecosistema cultural i el paper guaridor de la paraula, s'ha aconseguit. Així mateix,  està treballant en els subtítols en castellà, anglès i alemanys amb l'ajut d'estudiants de la Facultat de Traducció de la UAB. El tràiler adjunt és un petit aperitiu del treball realitzat amb una presentació prou suggerent: 

"La poesia s’estableix al territori de l’Ebre a les terres de ponent a través del Festival de Poesia als Balcons de Riba-Roja com un bàlsam i un espai de comunicació en una zona molt rica i alhora maltractada per la historia recent. Cultura, ecosistema, literatura i territori es mostren en aquest documental com un tot."