10 de març del 2016

30 ANYS DEL "DIGUEM NO A L'OTAN".



           
Temps era temps i ja han passat 30 anys. El proper 12 de març es recordarà el controvertit i surrealista "Referèndum OTAN" impulsat pel govern del PSOE de Felipe González, un referèndum impulsat després de l'ambigu i equívoc  eslogan socialista de l' "OTAN de entrada NO" reconvertit  en " Vota en interés de España SÍ ". 
Un dia com avui amb el casal Sant Jordi ple de gom a gom vàrem realitzar un acte contra l'entrada a l'OTAN la gent del PSUC, CCOO i Unió de Progrés Municipal, amb la participació de Josep Ll. López Bulla de CCOO i Matias Vives diputat del PSUC.

La pregunta de la consulta tingué la seua polèmica: ¿Considera conveniente para España permanecer en la Alianza Atlántica en los términos acordados por el Gobierno de la Nación?.
El 12 de març es constatarien les diferencies territorials i les ambigüitats polítiques un cop més, mentres que l’estat espanyol deia SÍ  el 52,5 % de l’electorat davant el 39,64 % que digué NO, a Catalunya la majoria digué NO amb el 50,65 % dels vots davant del 43,59 % partidaris del SÍ. 

A Flix el 51,49 % també votaria No davant el 41,28 % partidaria del SÍ i a nivell comarcal també la resposta seria pel NO amb el 51,5 % davant el 41,3 % favorables a l'OTAN, tots els pobles votarien negativament a excepció de Móra d'Ebre, Miravet i Riba-roja d'Ebre.