4 de juny del 2014

"LES FAMÍLIES NOBLES DE LA RIBERA D'EBRE"


Divendres 6de juny i a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre el professor Salvador Rovira ens oferirà la conferència "Generalitats sobre la noblesa i els Montagut".  Serà la primera de les cinc conferències que ha programat l'Arxiu Comarcal conjuntament amb el CERE i el Consell Comarcal. 

Com diu el tríptic la jornada "Les famílies nobles de la Ribera d'Ebre" pretén apropar-nos a una de les classes socials més influents i, en conseqüència, més determinants en la configuració de la història del nostre territori: els nobles, l'estament més poderós en l'escala social després del monarques. 

Tal com figura al tríptic que s'acaba de repartir, tinc la satisfacció de poder pàrticipar al costat d'històriadors de prestigi com el mateix Salvador Rovira, Josep Serrano Daura, Joan Ramon Vinaixa i el director de l'Arxiu Gerard Mercadé. Així el proper 19 de juny oferiré la conferència: "Els Castellví de Flix, una família liberal en un poble carlí", a ca Don Ventura, curiosament la seu de la família noble carlina per excel·lència del poble de Flix, els Oriol.

Per a més informació podeu consultar la web de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre.