14 de maig del 2014

CASTELLS, BEL, MARAGALL...


Ahir va ser el torn de l'Antoni Castells, ex-conseller d'Economia de la Generalitat i catedràtic d'Hisenda Pública, una de les veus més consistents del socialisme català, amb un discurs amb dubtes davant la independència, però reafirmant que davant les alternatives, si se li dóna a escollir, no té cap dubte en decantar-se per l'opció del SI.SÍ.

Fa unes setmanes va ser-ho Germà Bel, un altra veu important del socialisme, catedràtic d'Economia Aplicada i diputat al Congrés entre els anys 2000-2004. En poc temps hem pogut escoltar a Flix dues veus històriques de socialisme català, amb una trajectòria política i intel.lectual que ha evolucionat des del federalisme, dos discursos paral·lels que podrien ben bé definir-se en el darrer estudi de Germà Bel: "Anatonia d'un desengany", "la Catalunya que és i l'Espanya  que no va poder ser".

Dues veus a favor de la consulta del proper 9 de novembre, dues veus crítiques coincidents amb la de l'alcalde Marc Mur, qui després de 25 anys de militància es donà fa poques setmanes de baixa del PSC, o amb el mateix Ernest Maragall, qui decidí al seu moment constituir una alternativa al socialisme català: Nova Esquerra Catalana, després d'haver estat un dels pilars històrics del PSC al costat del seu germà el president Pasqual Maragall, qui també ens visità el passat 26 d'abril en un acte preelectoral com a segon de la candidatura d'ERC- NEC, Catalunya Sí.

Des del bloc m'agradaria felicitar la gent de l'ANC-Flix per la Independència, per l'encert de les conferències i xerrades que estan organitzant a ca Don Ventura. Un seguit de conferencies que es clouran la setmana que ve amb la presència de Josep-Lluís Carod-Rovira amb motiu de la presentació del seu llibre "2014".

(Collage de fotografies realitzat de la galeria d'imatges de la web de l'ajuntament de Flix)