9 d’abril del 2014

"DRET A DECIDIR": "RES DE NOU A L'OEST".

"Sin novedad en el frente", fou una de les expressions més afortunades pronunciades ahir al Congrés dels Diputats. Després d'escoltar els arguments del "No-No" tant del PP com del PSOE davant la proposta presentada pel Parlament de Catalunya, amb el seguidisme barroer d'UPD, la portaveu de Nafarroa Bai, Uxué Barkos, esmentà aquesta expressió, tot recordant el títol en castellà de la cèlebre novel·la pacifista d'Erich Maria Remarque.

"RES DE NOU A L'OEST", mai més ben dita i encertada l'expressió, clar i al català, és el títol de la traducció de l'alemany de l'obra realizada per Joan Alavedra el 1929. "Res de nou a l'oest", res de nou a Espanya, res de nou a Madrid, res de nou al Congrés, res de nou als partits dinàstics, un "res de nou" ja previst al guió de bona part dels catalans que creiem que la millor solució entre Catalunya i Espanya és la separació amistosa.

La tarda d'ahir va ser una de les millors jornades parlamentàries dels darrers anys, des de l'experiència dels anys d'estada al Senat, he de dir que ahir vàrem poder escoltar l'exemple de tot el ventall d'estils i sensibilitats polítiques. Malgrat tot el que hagin pogut dir els mitjans catalanofòbils de la "caverna" de la capital del regne, ens hem de felicitar per l'estil, les formes i les maneres de tots els parlamentaris catalans que van intervenir; des d'Alfred Bosch fins Joan Coscubiela, passant per Joan Herrera, Marta Rovira o Jordi Turull.