6 de febrer del 2014

JOSEP SÀNCHEZ CERVELLÓ, FILL ADOPTIU DE LA CIUTAT DE TARRAGONA.




"Josep Sánchez Cervelló (Flix, 1958) va arribar a Tarragona per casualitat el 1975. Ràpidament es va involucrar en molts moviments socials i culturals. Historiador especialitzat en la història d'Espanya i Portugal, ha destacat per ser un gran expert en la Guerra Civil, especialment en la Batalla de l'Ebre. Professor de la URV des de 1992,  i actualment degà de la Facultat de Lletres, demà serà nomenat Fill Adoptiu de la ciutat."

Amb aquest breu biogràfic el Diari de Tarragona d’avui ens ofereix una excel.lent notícia, l’amic Josep demà serà nomenat  “Fill Adoptiu de la ciutat de Tarragona”, un dels honors més grans que una ciutat pot oferir a un veí. 

Demà quan faran l'acte l'ajuntament de Tarragona exposarà els motius; des de la distància podria dir que: La URV, els Polvets, ‘La Papallona’ ‘Calenta’ i ‘El Margalló del Balcó’, Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, la presidencia de l'Ateneu Republicà de Tarragona… són noms de la ciutat plenament  identificats amb la seua persona. 

Catedràtic d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres. Per conèixer la seues linies d’investigació podem consultar la web de la URV: República, Guerra Civil i Franquisme, Transicions politiquees ibèriques, Descolonització, Història contemporànea de Portugal i Carlisme… La bibliografia, articles i publicacions que l'acompanya és impressionant.

Un historiador amb tots el ets i uts, com dirien el vells, “com ha de ser”, un intel·lectual polièdric, que ha exercit més enllà de les aules de la Universitat  Rovira i Virgili, sempre al costat de les causes més populars. Causes crítiques com per exemple la “macrobeatificació dels màrtirs “ del passat octubre, causes territorials com la defensa de l’Ebre al costat de la PDE, o contra el Cementiri Nuclear, o en el cas de Flix, al costat dels treballadors en els darrers EROs.

                         JOSEP, MOLTES FELICITATS !!!!



Fotografia del blog de la Jaka