4 de desembre del 2013

EL MÓN HO HA DE SABER: VÉRONIQUE MORALI

El passat 26 de novembre ens vàrem adherir la campanya "El Món ho ha de saber", destinada a donar a conèixer durant aquest mes de desembre a 14.500 personalitats d'institucions d'arreu del Món, el passat el i el present de Catalunya i la voluntat de futur de la major part de la seua ciutadania.

La personalitat que ens ha pertocat trametre el llibre Catalonia Colling, que inclou el DVD de la Via Catalana,  ha estat Véronique Morali, entre d’altres presidenta de Fimalac Développement, editora de la web Terrafemina i protagonista recent de la portada de Paris Match.

Biografia (Wikipedia):

Véronique Morali,  és una dona de negocis francesa, president de Fimalac Développement (inversions sucursals diversificat Fimalac ) i la Comissió del diàleg econòmic MEDEF i el grup creatiu de la TF Co, editor lloc web Terrafemina.  

Després de graduar-se al  Institut d’Etudes Politiques de París es va incorporar a l ‘Escola Nacional d’Administració.  Després de 4 anys en l'administració pública, Véronique Morali deixa la Inspecció General d'Hisenda per unir-se a la Marc Lacharrière Financera (Fimalac),
Sense cessar les seves activitats amb el grup Fimalac  va fundar amb Françoise Holder i Anne Meaux, l'associació "Dones de Treball", entitat de la és presidenta. Força Dona és una associació d'utilitat pública reconeguda que té com a objectiu ajudar i donar suport a les dones majors de 45 anys desocupades en els seus esforços per tornar a una ocupació i l'esperit empresarial. 5 anys Female Force ha ajudat a més de 8.000 dones i té operacions en deu ciutats franceses. 

 En 2008, va fundar el lloc web Terrafemina un lloc d'informació dedicat a les dones, molt centrat en els temes del treball, l'ocupació i el compromís .

Al febrer de 2011, Véronique Morali es va convertir en presidenta dels Forum de Dones per a l’Economia i la Societat.

Altres juntes directives i socials:


  • Membre de la Comissió de Control  de la Companyia Financera Edmond de Rothschild. 
  • Membre del Consell de Supervisió de Publicis Groupe   Director de Coca Cola  (Atlanta).
  • Cofundadora de la Dona Administració Corporativa Paris (xarxa única de les companyies membre dones).
  • Presidenta del Fòrum de Dones per a l'Economia i Societat.