27 d’agost del 2012

SETEMBRE: IV JORNADES DE PATRIMONI HISTÒRIC

El proper dilluns 3 de setembre participaré en la inauguració de les IV Jornades del Patrimoni Històric i l'exposició "Per bruixa i metzinera" al ca Don Ventura, organitzades per La Cana i i el CERE.

Serà l'inici d'un més ple de continguts culturals del que tindrem ocasió de parlar-ne amb més detall.  Per començar val la pena conèixer de prop l'exposició "Per Bruixa i Metxinera" del Museu d'Història de Catalunya, amb un protagonista flixanco del segle XVI com és el caçador de bruixes Joan Malet. Personatge de l'excel.lent  novel.la "Les bruixes d'Arnes" de David Martí, escriptor que ens oferirà una conferència el dissabte 8 de setembre. I per aprofundir en la figura del sinistre caçador de bruixes tindrem el director del Museu Nacional de Catalunya, Agustí Alcoberro, qui oferirà el dia 15 la conferència: "Joan Malet, flixanco i caçador de bruixes".

Paralel.lament tindrem una conferència sobre el primer carlisme de Josep Sànchez Cervelló, una altra sobre "El final de la Batalla de l'Ebre, la línea fortificada de la Fatarella" a càrrec d'Àngel Solà, el curs "Coneguem la Ribera d'Ebre", amb Margarida Genera, Josep Manel Albiac, Josep Moragrega i Josep Cid, visites guiades a la necròpolis de Sebes amb Carme Belarte i Jaume Noguera i l'acte central enmarcat en les Jornades Europees del Patrimoni del 29 de setembre.