23 de juny del 2012

FINAL DE CURS, "FLIPARIES".

Ahir va ser el dia dels actes de fi de curs a la majoria del centres de primària i secundària. Feia anys que no assistia als actes dels centres de Flix. Amb una hora de diferència l'IES Flix feu el lliurament de les orles amb el gimnàs ple de pares, professors i alumnes, un acte força emotiu pel comiat dels alumnes de cicles formatius i de segon de batxillerat. I una mica més tard al patí de l'escola Enric Grau Fontseré on els alumnes feien una animat festival amb tota mena d'actuacions.

Pel matí a l'Institut es començà a repartir la revista del centre "Fliparies", la número 22, amb un  complert resum del que ha estat el curs 2011-2012, amb fotografies de tots els grups, escursions, sortides, de les activitats dels 437 alumnes des de l'ESO fins els PQPI, passant pels cicles formatius i els batxillerats.

En el fons, tot i els emotius i festius actes celebrats, amb el curs del que resten les darreres avaluacions, reunions de departaments i claustres, podriem  ben bé recordar un paràgraf de l'editorial de la revista.

 "Amb tot i malgrat tot, enguany hauriem de destacar dues mirades aparentment contradictòries: Per una banda la mirada en positiu del procés d’Avaluació Global Diagnòstica, amb una intervenció decisiva per part de tots els sectors educatius, amb uns resultats més que positius. I per l’altra, la mirada preocupant i negativa de la crisi econòmica en que estem immersos, que s’ha agreujat els darrers mesos i que malauradament amenaça el treball ben fet en el mon educatiu, amb retallades difícils d’entendre que afectaran en els seus punts claus la qualitat de l’ensenyament públic."