6 d’octubre del 2011

DARRERES ENTREVISTES COM A SENADOR



Aquesta setmana he mantingut dues entrevistes televisades, amb Canal TE i el Canal 21, amb Diana Mar i Gustau Moreno respectivament. El motiu era prou conegut, fer les valoracions del que ha estat el meu pas pel Senat  /2008-2011). La Marfanta, de Gustau Moreno, el bloc en majúscula de les Terres de l'Ebre, ha publicat un resum de la seua entrevista de dimarts al Canal 21:

"El senador republicà de l’Entesa Catalana de Progrés, el flixenc Pere Muñoz, ha afirmat aquest dimarts que el govern de l’Estat ha “menyspreat” les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista al programa Primera Columna, Muñoz ha fet un balanç negatiu de la legislatura al Senat, ja que -a causa de la crisi- ha calgut aprovar a contracor una sèrie de lleis que estan desmantellant l’estat del benestar, com ara la reforma laboral, la reforma de les pensions o la mateixa reforma de la Constitució. Però sobretot, el senador de l’Entesa ha recordat que l’Estat només se’n recorda de les Terres de l’Ebre quan es parla d’aigua o de la gestió dels residus nuclears, però que -en canvi- ha oblidat al territori quan calia executar obres reivindicades històricament, tant en carreteres com en la millora de les xarxes i els serveis ferroviaris.

En la mateixa entrevista a l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, el senador d’Esquerra ha repassat altres punts negres de l’acció del govern de l’Estat al territori, com l’aturada de les obres de la variant de l’Aldea o el fet que cap tren Euromed tingue parada a l’estació de l’Aldea-Tortosa-Amposta, tot i que hi ha una moció aprovada al Senat que garantia un tren diari. Segons ha recordat Muñoz, els socialistes en van abstenir a l’hora de votar aquesta moció al Senat, i per això no ha estat respectada. En canvi, el senador i exalcalde flixenc ha destacat com a fet positiu l’inici de les obres de descontaminació del pantà de Flix, després d’haver-hi insistit molt tant des de l’Ajuntament com al Senat.

Finalment, Muñoz ha conclòs que el procés de selecció de la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, al qual opta l’Ajuntament d’Ascó, és un exemple més i molt clar de la poca seriositat i de la improvisació que ha practicat el govern de l’Estat. El senador republicà ha criticat que fa mesos que el PSOE no té cap intenció de fer res, ja que és un tema molt impopular a tot arreu, i que deixarà al futur govern del PP la decisió sobre la seu de l’MTC."