22 de març del 2011

RESTAURACIÓ ESGLÉSIA VELLA DE CORBERA

Ahir a les cinc de la tarda vaig assistir a un acte d’inauguració emblemàtic. El Poble Vell de Corbera d'Ebre tornà a ser el protagonista. La inauguració de les obres de consolidació de l’antiga església barroca de Sant Pere, símbol de la destrucció i dels bombardejos de la batalla de l'Ebre. 

Després d'anys de treballs, com va destacar l’alcalde republicà Sebastià Frisac, el consistori ha aconseguit recuperar i restaurar aquest edifici conservant-hi les petjades de la guerra. On s’ha instal·lat una espectacular coberta de plàstic d'última generació, utilitzada a les darreres olimpiades de Pekin,  coberta transparent que protegeix l'edifici i manté l'aspecte de ruïna.

El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per Teresa Pallarés,  sotsdelegada del Govern a Tarragona i els membres del consistori de Corbera d’Ebre, entre d'altres, i davant nombrosos veïns de Corbera d'Ebre, va inaugurar aquesta tercera fase de restauració, obra que ha costat uns 600.000 euros, 450.000 dels quals els ha aportat l'Estat a través de l'1% cultural del Ministeri de Foment.