23 de març del 2011

EL PORT DE TARRAGONA I EL CORREDOR DEL MEDITERRANI

"MUÑOZ RECORDA LA IMPORTÀNCIA DEL PORT DE TARRAGONA I RECLAMA MILLORA DE LES CONNEXIONS

El senador aporta a la moció de transport marítim una esmena de protecció del medi ambient 

Es senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment, ha recolzat avui la moció socialista sobre l'impuls al transport marítim de mercaderies.

Muñoz ha aportat una esmena que s'ha incorporat al text final en la qual s'afegeix un punt en suport de polítiques integrades europees en matèria de transport marítim que vetllin per la protecció del medi ambient marí. Ha defensat aquest transport per ser el que més avantatges ofereix des del punt de vista econòmic, de seguretat i mediambiental.

Port de Tarragona

El senador Muñoz s'ha referit a un estudi de Foment que destaca el Port de Tarragona com el de més tràfic ferroviari entre tots els del corredor del mediterrani, però ha dit que “crida l'atenció que aquest estudi presentat pel ministre Blanco la setmana passada obvia les connexions amb el Port de Tarragona, en concret, la connexió de la línia per a mercaderies prevista en ample europeu fins a Castellbisbal, on enllaçaria amb la que ja funciona cap a la frontera”. També ha afegit que contrasta amb les propostes de millora dels accessos ferroviaris als ports de Barcelona, Sagunt, Cartagena, Màlaga i Algesires."



Nota de premsa de l'Entesa Catalana de Progrés després de la meua intervenció aquest matí al Plenari del Senat, defensant una moció, que ha estat transaccionada per tots els grups, per la que se insta al Govern a apostar pel transport marítim de mercaderies i a garantir que el seu tràfic es realitzi amb les màximes garanties per al medi ambient i la seguretat dels treballadors.