8 de febrer del 2011

FINAL D'OBRA DE LA RESTAURACIÓ DEL MEANDRE DE FLIX



El Juny del 2005 la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, anuncià al Senat una partida de 6 milions d’euros per al meandre de Flix. Aquesta setmana es realitzarà l’acte de lliurament de les obres.De les mateixes precisament aquesta tarda he tingut l’ocasió de parlar al Senat amb la ministra actual de Medi Ambient, Rosa Aguilar, sobre les obres realitzades,expressant-li la satisfacció general de l’obra realitzada.

Han passat anys des del 23 d’octubre del 2008 en que Rafael Romeo, aleshores Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i avui President de la CHE, visità el nostre poble per donar el tret de sortida a les obres, amb 7,1 milions d’euros de pressupost i un termini d’execució de 3 anys, termini que en realitat hauran estat tres anys i cinc mesos.

L’any 2007 va ser l’any de la concreció i del tret de sortida, precisament al BLOC he constatat quatre moments importants en quatre entrades al mateix:


El 10 de novembre passat des de l’ajuntament vàrem poder reconèixer l’excel.lent tasca feta pel personal, tècnics, encarregats i treballadors del parc de maquinària del MARM en la recuperació ambiental i adequació del meandre. Tanmateix, també s’haurà de reconèixer l’important paper que ha tingut Jaume Masip, regidor de patrimoni, qui ha estat clau en el desenvolupament de les obres, pel seguiment de l’obra i el  coneixement del projecte. Seguiment i sensibilitat alhora que podem seguir visitant el seu blog, on podeu trobar una magnífica instantànea de l'actuació feta a la zona dels xops.




http://blocdejaume.blogspot.com/2010/01/itineraris-del-meandre.html

1 comentari:

Jaume Masip Llop ha dit...

Gràcies Pere, la veritat és que ha estat un important projecte, molt engrescador, participatiu, complex i un munt més de qualificatius, han passat tres anys des de l'inici de les obres i la veritat és que se semblen ben poc al que es volia fer en un principi. Vam tenir sort de que el projecte fos poc definit, això ha donat com a resultat que es fessin moltes més coses que les previstes.
Tres anys d'obres que al darrera en tenen uns quants més i la participació de molta gent.
Un projecte del que ens podem sentir orgullosos.