10 de gener del 2011

"CLAR I CATALÀ": "CEMENTIRI NUCLEAR, NO GRÀCIES"

CLAR I CATALÀ: “CEMENTIRI NUCLEAR, NO GRÀCIES ”

Ha passat un any de la convocatòria, ja porten sis mesos de retard, amb acords i desacords. Diuen que l’endemà mateix del nomenament del nou govern de la Generalitat, el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, seguramente més que tip de tantes carabasses, trucà al nou conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, seguramente per allò que és independent, Francesc X. Mena, per reprendre el diàleg sobre el Cementiri Nuclear a Ascó, una enéssima intentona després de les carabasses de l’anterior govern-amic de Montilla, del govern més pronuclear del PP del País Valencià, dels governs germans del PSOE de Castella la Manxa, d’Extremadura i més que no sabem. El nou conseller va recordar-li molt educadament que es deu a la línia política dels partits del Govern.

Línia política que al mateix debat d’investidura el nou president de la Generalitat, Artur Mas recordà: “"El tema del cementiri nuclear. Escolti’m, no ens ho preguntin cada vegada. Nosaltres –amb vostès– vàrem signar una resolució en aquest Parlament. Aleshores, si la vàrem signar amb vostès i la vàrem votar conjuntament, i també amb el Grup d’Esquerra Republicana, si no ho recordo malament, jo em pregunto:que és que les coses que es voten no tenen cap valor?, que és que s’han de tornar a pregunta deu mil vegades una vegada han estat votades? Doncs si han estat votades han estat votades.Nosaltres som conseqüents amb els actes d’aquell moment.”

Línia política que els nous consellers de medi ambient, responsabilitat compartida aquest cop repartit entre CDC i UDC, ens ho han deixat ben clar. Per la seua part UDC en la persona de Josep M. Pelegrí, nou conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, el passat 21 de novembre a la Fira de l’Oli de Maials, tal com demostra la fotografia adjunta, amb l’enganxina a la solapa. I Per CDC, el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, qui expressà clarament la ferma voluntat del seu partit: la voluntat del seu partit d'evitar que el cementiri de residus nuclears s'acabi ubicant a Ascó”.

Segurament a Madrid, tant els assessors del Ministeri d’Indústria com el mateix ministre Sebastián,  després de rebre tots aquests missatges, entendran aquesta frase tan nostra: “Clar i Català”. Més clar impossible.

1 comentari:

Jaume Masip Llop ha dit...

Així sigui!
Per cert, ja està solucionat el problema de la pàgina, quin descans no?