31 d’octubre del 2010

FESTA ANTICEMENTIRI NUCLEAR A MARÇÀ


"Èxit de la Festa Reivindicativa Anticementiri Nuclear a Marçà"

Aquest vespre hem anat a la Festa Reivindicativa Anticementiri Nuclear que s'ha organitzat a Marçà. Amb permís dels amics Dora i Marcel, il.lustro la entrada amb una fotografia seua del moment en que Quico el Celio, el Noi i el mut de Ferreries han cantat jotes ebrenques contra el magatzem nuclear.

Les cròniques diuen que un miler de persones han participat fins el moment a la festa, ja que continuarà fins avançada la nit. El cert és que hem vist veïns de tots els pobles de la Ribera i de bona part de les comarques veïnes, tots esperançats en que finalment la candidatura d'Ascó no sigui l'escollida.

Dic sigui l'escollida finalment, com si fos un sorteig, i més després de les notícies aparegudes aquests darrers dies, amb les tàctiques electoralistes de Montilla i Mas en relació a la conveniència ara o després del 28N, després de la caiguda de la més que ministra Ma Teresa Fernández de la Vega del Govern de ZP, després de les actituds partidistes al Congrés dels Diputats davant la moció presentada per ERC... després que dijous els mitjans més ben informats ens anunciessin la imminència de l'anunci.

Com deien els clàssics, alea iacta est, la sort s'ha llençat, la sort està decidida, solament cal esperar al moment oportú... Des d'aquí sempre ens quedarà felicitar a la CANC, als col.lectius de veïns, com el Veïns de la Serra d'Almos i el Baix Priorat, el Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó i la Plataforma del Priorat.