6 de juny del 2010

CANVI AL CONSELL NACIONAL

Després de gairebé dos anys de presidència del Consell Nacional d'Esquerra ahir vaig fer el traspàs al company Jordi Portabella. D'alguna manera ahir es normalitzà la situació d'interinitat del càrrec de president del Consell amb l'accés al mateix d'un dels polítics amb més projecció dins d'Esquerra des de les responsabilitats a Barcelona, dic interinitat en quan fa dos anys després del darrer Congrés amb les divisions internes i sensibilitats dels diferents sectors vaig ser proposat per ocupar el càrrec com una persona prou llunyana de la seu barcelonina i amb suficient consens entre tots els sectors, aconseguint 130 vots a favor i 36 vots en blanc. Avui les circumstàncies han canviat i s'ha visualitzat amb el canvi la normalització interna que ha de servir per afrontar els propers reptes electorals, nacionals a la tardor i municipals.

Vagi per endavant la nota de premsa d'Esquerra que podeu llegir a la web del partit:

"Jordi Portabella ha estat escollit avui president del Congrés Nacional d'Esquerra amb 98 vots a favor i 21 en blanc. Portabella ha agraït la bona tasca duta a terme per Pere Muñoz, que fins avui havia ocupat el càrrec durant els darrers dos anys, perquè 'va assumir la presidència en un moment difícil pel partit i ha aconseguit la seva normalització interna'. Portabella ha manifestat la voluntat de 'convertir Esquerra en un partit cada cop més fort, que avança i lluita de manera continuada per arribar als desitjats anhels de llibertat'.
Portabella ha expressat el repte que li suposa aquesta nova etapa i ha recordat la importància delCongrés Nacional per 'continuar enfortint el partit de cara a les eleccions al Parlament', però també de cara a les municipals amb una 'clara aposta d'Esquerra per augmentar la seva presència als nuclis més urbans'. El nou president del Congrés Nacional desitja ser útil per millorar les expectatives electorals del partit i davant la pregunta de possibles escenaris post-electorals ha avisat que 'Esquerra no acceptarà servituds de cap tipus'."