11 de juny del 2010

AMB LA GENT D'ESQUERRA A ALCANAR


Aquest matí he anat a Alcanar on m’he reunit amb l’alcalde republicà Alfons Montserrat I els regidors d’Esquerra de l’Ajuntament, després hem fet una roda de premsa als mitjans de comunicación de la zona on ens hem felicitat per l’acabament de les obres del punt negre de l’Angol, i hem plantejat en quin punt es troben dues obres introduides per Esquerra al Senat al Pressupostos de l’Estat. Podeu llegir la nota de premsa posterior:

El senador d’Esquerra del grup de l’Entesa, Pere Muñoz i l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, acompanyats de la resta de regidors del grup municipal d’Esquerra ha valorat l’entrada en funcionament de l’Àngol i les accions que emprendrà Esquerra respecte les inversions pendents del Govern espanyol al municipi. Alfons Montserrat s’ha mostrat “molt satisfet perquè l’obra de l’Àngol elimina un punt negre de la seguretat viària que havia produït molts accidents, alguns d’ells mortals”. D’altra banda, ha afegit que “aquesta obra ajuda a millorar la vertebració del municipi i la seva conectivitat amb les Cases d’Alcanar”. Montserrat, ha tingut paraules d’agraïment per Pep Andreu, exdiputat d’Esquerra que va aconseguir incorporar aquestes obres als pressupostos generals de l’Estat; per Joan Puigcercós, president del grup parlamentari d’Esquerra que va vetllar pel seu compliment; i pel senador republicà Pere Muñoz, per la seva constància i insistència en la pressió al govern espanyol per tal d’acabar les obres. L’alcalde d’Alcanar tanmateix ha deixat clar que “la realització i acabament de les obres de l’Àngol són mèrit de tot el poble i de la seva mobilització”. Montserrat ha presentat l’estudi - avantprojecte realitzat l’any 2008 per donar continuïtat a l’obra de l’Àngol fins primera línia de mar. L’alcalde ha anunciat que treballaran amb el Ministeri de Foment i la Generalitat per tal de fer realitat aquest projecte transformant i adequant la carretera actual de 1’5 Km amb una calçada de doble carril, arbrat i espai per vianants i ciclistes. Per acabar Montserrat ha recordat que Alcanar encara té pendents dos nusos de comunicació molt importants de solucionar i claus pel seu futur; i als que ha fet referència el senador Muñoz.

Pere Muñoz després de recordar que les primeres accions com a senador van centrarse en preguntes i interpel·lacions al Govern espanyol per tal de desencallar i acelerar les obres de l’Àngol, ha lamentat que “s’hagin retardat durant tant de temps de manera que al final s’hagin acabat saltant-se tots els terminis i compromisos adquirits pels membres del govern espanyol”. Muñoz però ha centrat la seva intervenció en les dos partides que va aconseguir introduir Esquerra al Senat en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per l’any 2010 a canvi de no presentar veto. Les dues eren per realitzar estudis per millorar els accessos i les connexions d’Alcanar i la Sénia amb l’AP7 i la futura A7 (800.000 €), i per millorar la seguretat i l’accés actual de les Cases d’Alcanar amb la N-340 (400.000 €). El senador republicà ha donat a conèixer les vuit preguntes que ha formulat per escrit al Govern espanyol demanant les mesures que emprendrà i els terminis per fer efectius aquests estudis. “Volem que el PSOE compleixi els seus compromisos i per tant que aquestes dues inversions tan importants pel futur d’Alcanar i les seves comunicacions siguin una realitat”. Preocupat per aquesta situació Muñoz ha anunciat que ha demanat una entrevista amb el Ministeri de Foment per saber si la retallada d’obres anunciada pel Govern espanyol degut a la crisi poden afectar aquestes dues actuacions. “No podem permetre que les poques Inversions previstes pel govern espanyol a les Terres de l’Ebre no s’executin o bé es retallin. Esquerra, al igual que hem fet amb l’Àngol, en farem un seguiment detallat i persistirem per tal que els projectes pressupostats es facin”.”