9 de maig del 2010

PEL RECONEIXEMENT DE L'ARC MEDITERRANI


Divendres 7 de maig una amplia representació de l'Ebre vàrem participar a la ciutat de València a l'acte central "Pel reconeixement europeu de l'Arc Mediterrani", on el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Josep Ll. Mora intervingué en nom de les Cambres de comerç catalanes.
L'acte es realitzà al Palau de Congressos, organitzat per l'Institut d'economia i empresa Ignasi Villalonga, comptant amb la participació de totes les institucions empresarials, sindicals, agràries, insitucionals dels territoris que altrament es coneix per Païssos Catalans, i que sota el nom d'EURAM (Euroregió de l'Arc Mediterrani) es conegut dins el marc d'Europa.
Un acte de reconeixement que vol reconduir la lamentable decisió i oblit de la Comissió Europea el 2004 quan en la seua planificació d’Infraestructures prioritàries no va preveure el Corredor Mediterrani. Marginant una zona que representa el 40% del Producte Interior Brut de tot l'Estat i on viuen més de 15 milions de persones. Com assegura l'Institut Ignasi VillalongaEn l’actualitat, l'economia dels territoris que integren el denominat Arc Mediterrani es troba en un atzucac, atrapada en una infraestructura viària saturada i una connexió ferroviària amb Europa encara pendent”.