20 de maig del 2010

LA CRISI PASSA FACTURA A GANDESA, CORBERA I RIUDECOLS.

La crisi passa factura a les variants de Gandesa, Corbera d'Ebre i Riudecols. Després de 10 anys de prendre l'acord el Ministeri de Foment de realitzar les variant, i que des dels pressupostos generals de l'Estat des de l'any 2007 cada any hi ha partida pressupostària, com va dir el diputat Joan Tardà "lo més calent és a l'aigüera..."

Podeu llegir la nota de premsa d'Esquerra i de l'Entesa Catalana de Progrés.

"El Secretari d’Estat, Víctor Morlán, no concreta cap calendari d’execució de les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols.

El senador republicà Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment, ha preguntat avui al Govern espanyol sobre el desdoblament de la N-420 al seu pas per Catalunya i sobre l’accés a l’estudi tècnic que va triar l’opció valenciana per connectar la futura A-68 amb el mar.

Muñoz ha arrencat el compromís del Secretari d’Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, que els podrà consultar. Muñoz ha demanat a Morlán que “per respecte al territori i a totes les institucions, cambres de comerç, entitats i associacions que ens vàrem reunir a Gandesa demanant que la futura A-68 connectés Aragó amb Catalunya caldria que aquests estudis s’expliquessin de manera clara i transparent a tots els assistents”.

El senador republicà en la seva intervenció ha recordat que l’any 2000 el BOE va licitar la redacció de l’estudi informatiu de les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols, que sumen un total de 13’4 km, i que a hores d’ara, 10 anys després, encara no s’han aprovat. Per Muñoz, “és vergonyós i un escàndol que deu anys després encara estiguem pendents d’aprovar el projecte definitiu, i més quan des de l’any 2007 els pressupostos de l’Estat incorporen partides pressupostàries importants per aquestes variants que no al final no s’executen, i per tant, es perden”.

Pere Muñoz ha demanat al Govern espanyol un calendari d’execució de les obres de les tres variants, que ja acumulen un gran retard. La sorpresa del republicà ha vingut quan Morlan ha contestat que “no podia concretar cap calendari d’execució d’aquestes variants”. Per Muñoz, “l’actitud del govern espanyol cap el nostre territori és de menyspreu i discriminació. Així, mentre ja es fan estudis per desdoblar la N-420, futura A-68 entre Aragó i el País Valencià, aquí portem 10 anys per aprovar uns projectes de tres variants que sumen 13,4 Km”.

El senador republicà té molt clar que aquesta situació resta competitivitat a la part catalana en la connexió d’Aragó amb la costa mediterrània i per tan afavoreix altres connexions.Per acabar Muñoz ha destacat que “la manca d’execució de les variants del tram català de la N-420 és un doble engany perquè pressuposten uns diners que no acaben executant i a més creen l’expectativa de que estan fent la infraestructura, quan portem anys de retard”.