17 de febrer del 2010

MOCIÓ DELS ABONAMENTS APROVADA PER UNANIMITAT

En relació de la moció defensada davant la comissió de Foment i aprovada per unanimitat, vagi per endavant la nota de premsa de l'Entesa:

"El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa a la Comissió de Foment del Senat, ha aconseguit que tots els grups de la cambra hagin aprovat una moció davant la comissió que demana abonaments de tren entre Reus i Tarragona de tipus mensual o de deu viatges. Aquesta mateixa petició va ser aprovada pel Senat l’1 de juny de 2005 a proposta de l’Entesa, però l’empresa estatal encara no ha executat aquesta iniciativa aprovada.

Muñoz denuncia que es dóna la paradoxa que un usuari pot comprar un abonament entre Reus i Altafulla, o entre Tarragona i les Borges del Camp, però no entre les dues grans ciutats. A més, resulta més econòmic adquirir l’abonament de Reus a Altafulla o de Tarragona a les Borges, que comprar cada dia un bitllet senzill entre Reus i Tarragona.

El senador de l’Entesa creu que aquesta mesura redundaria en un concepte atractiu del transport públic que és el més sostenible i útil i,en aquest cas,es demana per a la segona àrea metropolitana de Catalunya. També Muñoz ha valorat que el Senat mostri als ciutadans que vol el millor per als usuaris de Renfe.

Muñoz ha quedat satisfet per l’aprovació de la moció però ha insistit en que ara és important que l’Estat la porti a terme i s’ha compromés a insistir davant del ministre de Foment perquè actuï."

El contingut diu:

“La Comisión de Fomento del Senado:
1. Insta al Gobierno para que RENFE ponga a la venta abonos de carácter mensual y abonos de diez viajes entre las ciudades de Tarragona y de Reus, en consonancia con la demanda existente.
2. Para facilitar su difusión y favorecer la comercialización entre los viajeros y usuarios, instar a RENFE para que estos abonos se puedan adquirir tanto en la estación de Reus como en la de Tarragona y que su compra se pueda realizar tanto en las taquillas como en las máquinas expendedoras de billetes, una vez adaptadas, que se encuentran en ambas estaciones."