16 de desembre del 2009

SENAT: APROVATS ELS PGE


"Esquerra aconsegueix al Senat noves inversions pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre que sumen 5,6 milions

El senador republicà Pere Muñoz ha fet saber que Esquerra ha aconseguit arrencar noves inversions per a la demarcació a canvi de no presentar vet als pressupostos generals de l'Estat (PGE). Esquerra ha aconseguit que avui li votessin favorablement en el Ple del Senat un seguit d'esmenes que havia presentat en matèria d'infraestructures.
Muñoz ha recordat que "el grup de l'Entesa el formen tres partits però la negociació s'ha fet sobre les esmenes pròpies de cadascú i, per tant, Esquerra ha aconseguit sobre les seves esmenes inversions importants". Muñoz ha afirmat que "les inversions aconseguides per Esquerra al Senat representen pel Camp de Tarragona, 1.400.000 € i per a les Terres de l'Ebre 4.200.000 €, fet que suma un total de 5.600.000 €". Tot afegint que "el més important, però, és que es destinen a infraestructures necessitades".
Muñoz també ha recordat que el conjunt de l'Entesa ha aconseguit una inversió per a la demarcació de 9.800.000 € amb partides destacades com les aconseguides per a l'eliminació de la contaminació química de l'embassament de Flix, la millora de la línia de tren Reus - Móra la Nova - Casp, o bé l'actuació en zones costaneres del Delta.Cal recordar que Esquerra, en la negociació dels PGE al Congrés, ja va aconseguir augmentar la inversió inicial en 5.500.000 € per a la demarcació, i va elevar fins als 10.000.000 € una partida per a la reindustrialització de les Terres de l'Ebre.
Muñoz ha anunciat que en la negociació final d'avui Esquerra ha aconseguit una nova partida de 800.000 € per fer l'estudi informatiu per la connexió i accessos de la Sénia i Alcanar amb l'A-7 i l'AP-7. Segons Muñoz "una inversió necessària i demanada per Esquerra des de fa anys als pressupostos de l'Estat". Respecte les dades ofertes la setmana passada, Muñoz ha comentat que "al final la inversió aconseguida per Esquerra per a la rehabilitació del pont de la N-340 entre Amposta i l'Aldea serà d'1.000.000 €, que és la quantitat que havia demanat en la seva esmena Esquerra".