19 d’octubre del 2009

JORNADA GRESOL A LA PINEDA

És la primera vegada que participo a la jornada que anualment organitza la Fundació Gresol. Aquest dilluns la cita era a la Pineda (Vilaseca). Poder assistir a una trobada on els protagonistes són els empresaris, on sentir parlar d’innovació i creativitat com les eines fonamentals per a recuperació econòmica, lluny dels debats polítics del Senat s’ha de dir que és força diferent i alhora interessant.
A l’acte inaugural hi ha participat Antoni Pont, president de la Fundació Gresol; Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Albert Abelló, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona; i Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.
Després s’han desenvolupat tres taules de debat, on experts des de diverses perspectives han reflexionat sobre "la crisi econòmica", sobre "la Innovació" i sobre "el Talent". Entre d’altres hem pogut els catedràtics Joaquim Muns i Oriol Amat, el president d'Spanair, Ferran Soriano, Genís Roca, soci-director de Roca Salvatella i Manel Sanromà professor de Matemàtica Aplicada de la URV, entre d’altres
Per finalitzar ha estat força interessant el dinar-col·loqui, on el president de CDC Artur Mas també ha repassat l'actualitat amb la periodista Olga Viza com a moderadora. Temes com el tancament de la Lear, el desdoblament de la n-420, el cas Millet i els convenis amb la Fundació Trias Fargas, les relacions del CiU amb els governs de la Generalitat o de l’Estat han centrat el seu discurs.