3 de juny del 2009

NO PERDEM EL NORD

L'amic Jaume s'estrena a la blogosfera amb una interessant i contundent reflexió com a bon coneixedor del nostre poble, sota el títol "No perdem el nord":

"Malauradament la crisi, que no podem oblidar que és global, ens ha arribat, ho ha fet de manera dura i traumàtica i provocant en molta gent sentiments de ràbia i impotència. Els acomiadaments d’Ercros i el tancament de Inquide són la part més visible per ara, les conseqüències que això provocarà, esperem que els problemes s’acabin aquí, les anirem veien els propers mesos. Esperem, pel bé del poble, que no perdem el nord, ens esperen dies difícils i els representants dels treballadors i els representants municipals no són l’enemic, també estan afectats com a convilatants que son i, sense cap dubte, han fet, estan fent i faran tot el que poden i més per a cercar solucions, parlar amb tothom al més alt nivell i treballar pel futur del poble.
En certa manera és comprensible que quan hi ha problemes, i ara son greus, alguns dirigeixin la ràbia i la impotència cap els seus representants més directes i es critiquin actuacions que no es coneixen prou bé o han estat poc explicades, a Flix hem estat massa anys sentint-nos el melic del mon, s’ha de dir clar, encara avui dia hi ha qui es pensa que la fàbrica no pot tancar mai i també que som una zona industrial i que les empreses no venen perquè la feina d’atraure-les no es fa bé. La indústria, potser hauríem de dir una indústria, és una part molt gran del pastís, però això no és motiu per llençar a la brossa l’altra part.
Des de l’ajuntament i altres àmbits, ja fa anys que es treballa pensant en un temps on la fàbrica tindrà una importància relativa, la realitat és així sobre tot perquè fa anys que els seus propietaris no demostren gaire interès en el seu futur, però amb això no n’hi ha prou i hem de creure i treballar tots per aquest futur.
En els darrers anys s’ha aconseguit que hi hagi dos polígons industrials, un d’ells químic i públic (és de la Generalitat) als Aubals i de 9 ha. i l’altre a la Devesa que és privat, que hi hagi una parcel·la de 2.5 ha. de propietat municipal al mateix polígon i un Centre d’empreses, amb serveis, despatxos, naus industrials, etc. i un laboratori de primer ordre, amb els corresponents llocs de treball, això és una base important pel futur, sense aquests actius ens podríem trobar que vingués alguna empresa o algú en volgués crear alguna i no ho pogués fer per falta de lloc o infraestructures, i això sí que seria per estirar-se els cabells.
S’ha criticat la construcció de la residència per a la tercera edat, que esperem que ben aviat entri en funcionament, sense tenir present que allí es crearan 70 llocs de treball directes, més alguns d’indirectes difícils de quantificar, es podria comparar, a escala més petita, com quan a Móra es va instal·lar l’hospital... " (Per continuar llegint l'article aneu al BLOC DE JAUME)