1 de juny del 2009

AMB EL PRESIDENT MONTILLA

Continuant la roda de contactes avui he tingut l'oportunitat de plantejar la greu situació en que es troba el poble de Flix , i per extensió la Ribera d'Ebre, al President de la Generalitat José Montilla, situació que el President n'éstà ben al corrent.

L’objectiu que des de l’Ajuntament ens hem proposat, i així li he exposat, n’és el denominador comú de totes les trobades i reunions, i avui molt especialment. Un objectiu que en primer lloc passa per mantenir la unitat del poble de Flix davant la greu situació creada, amb unes perspectives d’atur que superen de llarg molt dels esforços realitzats envers la diversificació econòmica els darrers anys, exemplificats en la construcció del Centre d’Empreses – Viver d’Empreses i Centre Tecnològic, la consolidació del polígon de la Devesa, les 9 ha pel futur polígon industrial de l’Incasol, la restauració del Meandre o la construcció de la Residència de la Gent Gran, equipament que crearà properament entre 60 a 70 llocs de treball.

Hem coincidit en que la situació en que ens trobem es difícil i complexa. La crisi econòmica mundial està impactant a tots els nivells dels sector productius i per extensió és ha arribat al nostre poble. No hi ha solucions màgiques, d'ací que li hagi demanat l’acceleració de tota l’obra pública prevista, com la neteja dels residus químics de l'embassament, i alhora l’adopció de mesures reals i efectives per a la diversificació econòmica del nostre municipi. I al mateix temps que insti a Ercros que aclareixi el pla de futur de les seues instal·lacions a Flix, i paral·lelament que minimitzi els plantejaments presentats al seu Pla d’Ajust, amb solucions no traumàtiques.