27 de març del 2009

LA SECRETARIA DE JOVENTUT AMB EL CENTRE D'EMPRESES "LA RIBERA"

"La Secretaria de Joventut i l'Ajuntament de Flix han signat aquest dijous un conveni de col·laboració que permetrà ajudar els joves emprenedors que s'instal·lin al viver d'empreses del municipi, subvencionant part del lloguer de les oficines i les naus i oferint-los cursos de formació en comptabilitat i gestió empresarial. Així, la Secretaria i el consistori volen reduir la 'mortalitat' de les empreses noves i fomentar la generació d'activitat econòmica a la comarca.
El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha assenyalat que aquestes iniciatives pretenen que els joves 'es quedin al territori'. Pel moment, ja hi ha dos cursos programats. Villalbí ha manifestat que la intenció de la Secretaria és que aquesta, juntament amb el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, puguin ser 'la referència per als joves empresaris d'arreu del país en la construcció del seu negoci'.
Segons el secretari de Joventut, el perfil d'emprenedor 'se situa en una edat jove, amb una mitjana de 34 anys'. A més, ha afegit, 'les dades diuen que moltes empreses noves moren als dos o tres anys' de constituir-se, de manera que el conveni 'vol donar suport als joves emprenedors que estan a vivers d'empreses' per 'intentar reduir aquesta mortalitat', que sovint es produeix perquè els joves empresaris 'no tenen la formació adequada en comptabilitat o gestió empresarial'. El conveni, doncs, permetrà que els joves que s'instal·lin al viver tinguin aquesta formació.
El conveni amb l'Ajuntament de Flix és el segon d'aquestes característiques signat per la Secretaria, ja que el primer va ser amb el Consorci de Vivers d'Empresa de les Comarques de Girona. Aquests convenis, ha ressaltat Villalbí, permeten 'generar activitat econòmica arreu del país, a banda de les grans ciutats' i per tant ajuden a la permanència dels joves en el territori."