9 de febrer del 2009

ENTESA: DOS PREGUNTES I UNA INTERPEL.LACIÓ

Una interpel·lació meva a la ministra Magdalena Alvarez i dos preguntes de la senadora Assumpta Baig sobre el traspaás de beques i del senador Jordi Guillot en relació a l'increment de venda d'armes a Israel són les intervencions a realitzar aquesta setmana al Senat per part de l'Entesa Catalana de Progrés:

"L'ENTESA PROPOSA REFORÇAR EL SERVEI PÚBLIC DE TRANSPORT COM EIX D'UNA POLÍTICA MEDIAMBIENTAL I LABORAL

Muñoz li dirà a la Ministra de Foment que es detecta una notable reducció de personal i un empitjorament del servei.

El senador per Tarragona de l'Entesa, Pere Muñoz, portaveu del grup en la Comissió de Foment del Senat, interpel·larà demà, 10 de febrer, a la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez en la sessió de control del Ple. El motiu d'aquesta interpel·lació és la necessitat, segons l'Entesa, de millorar la qualitat del sistema de transport públic,en col·laboració amb les Comunitats Autònomes, mitjançant el reforç dels serveis d'atenció a l'usuari, vigilància i seguretat, la lluita per l'eradicació dels comportaments incívics en els mitjans de transport i el consegüent increment del personal de servei.

L'ENTESA PREGUNTA EN EL PLE PEL TRASPÀS DE BEQUES

Baig mostra la seva satisfacció per l'augment en el pressupost de beques però es pregunta per la distribució entre les Comunitats Autònomes

La senadora de l'Entesa, Assumpta Baig, portaveu del grup en la Comissió d'Educació del Senat, preguntarà demà, 10 de febrer, en la sessió de control al Govern si serà durant l'any 2009 quan Catalunya podrà assumir el traspàs de les competències per a, a més de gestionar les beques, poder aplicar la Sentència del Tribunal Constitucional del 2001, recollida en el R.D. 1721/2007, en la qual es reconeix la competència de la Generalitat per a l'administració d'aquestes ajudes.

GUILLOT PREGUNTA AL GOVERN PER L'INCREMENT DE VENDA D'ARMES A ISRAEL

El portaveu adjunt de l'Entesa, Jordi Guillot, president de la Comissió de Cooperació del Senat, preguntarà al Govern demà, 10 de febrer, en la sessió de control, com es justifica l'increment en la venda d'armes a l'Estat d'Israel que ha passat de 488.690 euros en l'any 2005 a 2.366.000 de l'any 2007. "