16 de desembre del 2008

GAS NATURAL SENSE PRESSA

L'arribada del GAS NATURAL a la zona d'Ascó - Flix - Riba-roja ja té una llarga història, com a mínim de declaracions públiques: de declaració d'utilitat pública (2004), de "estudis de viabilitat" (2006), "en estudi queda comprovar la viabilitat d'estendre la xarxa a tres municipis de la Ribera d'Ebre: Ascó, Flix i Riba-roja d'Ebre" (2007), "a continuar la tramitació administrativa el 2009", en el record les primeres reunions el 2004 a la seu central del Portal de l'Àngel, amb el conseller primer Josep Bargalló, amb el director general d'industria...

"TARRAGONA, 16 de desembre (EUROPA PRESS) :
La companyia Gas Natural invertirà l'any que ve a la província de Tarragona 14,3 milions d'euros, dels quals aproximadament 12 es destinaran a l'ampliació de la distribució, amb la construcció de 90 quilòmetres de xarxa i gasoductes. Els restants, seran per a la millora i renovació de 4 quilòmetres de la xarxa actual. La gasista ha fet avui a Tarragona una roda de premsa de balanç de l'any i de futur en què ha confirmat que actualment no està previst fer arribar el gas a les comarques del Priorat i la Terra Alta. Durant el 2009, Gas Natural preveu incorporar aproximadament 5.800 punts de subministrament a les comarques de Tarragona. Es farà arribar el gas a quatre nous municipis --l'Aldea, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Vallmoll-- i es continuarà la tramitació administrativa per fer-ho als Pallaresos, el Catllar, Perafort, la Secuita, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp, Camarles-el Perelló, Ascó i Flix."


L'any 2006 la companyia gasista ja deia: "En Tarragona, GAS NATURAL prevé finalizar el próximo año los estudios de viabilidad para hacer llegar el suministro a los municipios de Els Pallaresos, El Catllar, Perafort y La Secuita (Tarragonès), al núcleo de Vinyols i els Arcs y Montbrió del Camp (Baix Camp), a Ascó, Flix y Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre)."