3 d’octubre del 2008

DEL PAET DEL PRAT A L'ÀNGOL D'ALCANAR

Aquesta setmana la meua activitat al senat s'ha centrat en dues intervencions. La primera al Ple per defensar l'Entesa davant una moció de CiU amb un centre d'interés polèmic com és les obres del PAET del TGV al Prat de Llobregat. La segona intervenció ha estat a la comissió de Foment davat la Secretaria d'Estat d'Infraestructures Josefina Cruz per demanar solucions a les obres paralitzades de l'Angol d'Alcanar, un dels punts negres de la xarxa viària. De tot plegat, la premsa se n'ha fet ressò una mica, de la moció del Prat el diari Avui deia de la meua intervenció:

"El portaveu d'aquest grup, el republicà Pere Muñoz, s'ha mostrat a favor del text inicial de CiU i ha recordat que al Prat hi ha hagut "irregularitats claríssimes" que encara no s'han aclarit. Per Muñoz, són insuficients les explicacions que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va donar fa quinze dies, en ser interpel·lada per Candini. Segons Álvarez, s'havien tret a concurs unes obres ja començades a causa d'un "error" d'Adif.
Al principi, segons Muñoz, tota l'Entesa estava disposada a votar a favor del text original, però la introducció de l'esmena del PP ha fet que tot plegat es convertís en un "brindis al sol" i que es generés una situació "kafkiana" que no podia ser acceptada pel govern espanyol ni pel PSOE. Davant d'aquesta situació, l'Entesa ha donat llibertat de vot als seus setze senadors.
Muñoz, però, ha recordat que tot el grup ha demanat la compareixença del president d'Adif, Antonio González, a la comissió de Foment del Senat. La mateixa petició va fer el diputat de CiU Pere Macias al Congrés, i de moment tampoc ha obtingut cap resposta. Tant CiU, com ERC i ICV han presentat, a més, preguntes escrites sobre les irregularitats del Prat."


De la intervenció referent a les obres de l'Àngol davant la Comissió de Foment,s'ha fet ressò el diari el Punt amb una breu referència.

"El senador del grup de l’Entesa, Pere Muñoz (ERC), ha tornat de Madrid amb el compromís de Foment que en un mes es reprendran les obres de per resoldre el punt negre de l’Àngol, la cruïlla de l’N-340 amb la carretera d’Alcanar. La secretària d’Estat d’Infraestructures, Josefina Cruz, va respondre una pregunta de Muñoz sobre l’estat de les obres i va explicar que han hagut de modificar el projecte del pas elevat que substituirà la cruïlla, com a conseqüència d’un requeriment de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Cruz també va dir que, un cop s’hagin reprès els treballs, les obres de l’Àngol s’acabaran en uns sis mesos."