5 de setembre del 2008

ACORDS I SILENCIS D'ADIF

Fa massa dies que corre la notícia, la CGT comença avui una tancada a l'estació de Flix amb una concentració d'usuaris demà a les 12 del migdia, avui TV3 se n'ha fet resò, així com diaris com AVUI i el PUNT, els ajuntaments comencem a prendre acords de Ple, mentres, hem redactat els següent comunicat de premsa:


COMUNICAT DE PREMSA

Els ajuntaments de Riba-roja d’Ebre, Flix i Ascó volem expressar el nostre absolut rebuig a la política ja consumada de l’ens administrador d’infraestructures ferroviàries, ADIF, que ha deixat en una situació de funcionament sota mínims les estacions de tren dels tres municipis. De manera conjunta, els consistoris manifestem:

-Que les estacions de Riba-roja, Flix i Ascó no només donen servei a aquests municipis, sinó que del servei de tren se’n beneficien bona part dels pobles de la Ribera d’Ebre i d’altres comarques veïnes.
-Que aquestes estacions es quedaran sense atenció al públic, fet que comportarà un greuge pels usuaris, sobretot la gent gran.
-L’Ajuntament d’Ascó vol recordar, amés a més, que la línia ferroviària travessa terrenys afectats pel PENTA, pràcticament a tocar del complexe nuclear, i que són nombrosos els convois de mercaderies perilloses que hi circulen. La pròpia central nuclear contempla en els seus plans d’emergència la possibilitat d’un accident de tren. A partir d’ara ningú s’encarregarà de vetllar que tots els trens circulin correctament, situació que encara és més preocupant si tenim en compte que els centre de comandament de la línia es traslladarà de Tarragona a Saragossa.
-Davant d’aquesta situació, els tres consistoris reclamem a ADIF que restitueixi en la seva totalitat el personal que presta serveis a les instal.lacions ferroviàries de Riba-roja, Flix i Ascó, de manera que aquesta línia històrica –va ser la primera que va unir Barcelona i Madrid- continui prestant el mateix servei que ha prestat durant dècades.