27 de juny del 2008

LA MINISTRA DE FOMENT AL SENAT

Ahir vaig intervenir com a portaveu de l'Entesa a la compareixença de la ministra de Foment Magdalena Àlvarez al Senat, varen ser quatre hores llargues en les que vaig tenir ocasió d'exposar en dues intervencions i des d'una òptica nacional les mancances i dèficits del territori. Des de l'oficina de premsa es realitzà la següent nota:

"L’ENTESA OFEREIX DIÀLEG I COL·LABORACIÓ A LA MINISTRA DE FOMENT:


Muñoz recorda a Álvarez que aquesta Legislatura ha de ser la del traspàs de Rodalies i la de la participació en la gestió dels aeroports.

El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa Catalana de Progrés en la Comissió de Foment del Senat, intervé avui en nom del grup en la primera compareixença de la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, a la seva Comissió. Muñoz subratlla la importància estratègica que tindrà el traspàs del servei de trens de rodalia, així com que el Govern de la Generalitat reclama la gestió dels aeroports catalans i un paper determinant en el consorci que gestionarà l'aeroport del Prat.
Muñoz es refereix a l'arribada de l'AVE a València i a la frontera francesa en 2010 i la importància d'un nou tram d'AVE entre Tarragona i Castelló. Dirà el senador que “el moviment es demostra caminant” i l’Entesa comparteix les propostes de la Ministra sobre l'impuls decidit al ferrocarril i el manteniment de les infraestructures per a aquesta legislatura, per això, Muñoz manifesta la seva predisposició al diàleg i a la col·laboració amb el Ministeri.
Muñoz va a expressar algunes de les demandes territorials i reclamació de millores en les línies de trens regionals que haurien d'arribar a majors velocitats i majors freqüències ja que són molt importants per al reequilibri territorial. Entre elles, destaca la de Reus-Mora-Flix-Casp o la de Barcelona-Puigcerdà, Cervera-Calaf-Manresa o Valls-Roda de Berà-Reus-Tarragona.
Dos punts crítics que referirà de la N-340 són els de l'obres aturades d'Alcanar o la reclamació de la gratuïtat del peatge de l'autopista mentre durin les obres de la variant de l’Aldea. Quant a les carreteres, Muñoz posa l'accent en el desdoblament de la N-II i l'ampliació de l’AP-7 a les comarques de Girona, l'autovia de Tarragona (A-27) o la importància d'una gran inversió per a connectar Vandellòs amb l'A-7."