25 de març del 2008

CANAL 9, EL MUNDO, L'EBRE I FLIX


Aquest matí s'ha desplaçat fins a Flix un equip de Canal 9 per a entrevistar-me i constatar fins a quin punt era real la notícia del diari el Mundo referent a transvassament fins Barcelona des de Flix de l'aigua de l'Ebre.
Si non e vero e ben trobato: "EL PARTIDO SOCIALISTA DE CATALUNYA PREPARA EL TERRENO PARA UN TRASVASE DEL EBRO A BARCELONA TRANS NEGAR EL AGUA AL SUR. Las tuberias ya estan en Flix y el alcalde Hereu ha lanzado globos sonda sobre el proyecto aunque por ahora ni el presidente catalán ni el Ministerio de Medio Ambiente se ha poscionado."
La fotocòpia del diari El Mundo és tal qual me l'ha facilitada, ja que l'edició valenciana no es ven a Flix. Amb tot si s'analitza la rigurositat de la informació i es comproba que els senyors de la fotografia no són ni en Montilla ni en Hereu, con s'afirma al peu de foto, hi podem posar els interrogants pertinents. I si llegim el penúltim paragraf quan diu: "El otro punto sospechoso ha sido la aparición de unas tuberias gigantescas de mas de un metro de diàmetro en Flix, un municipio de Tarragona desde donde estaba previsto que partiera un hipotético trasvase del Ebro. Oficilamente las tuberias son para llevar agua de riego para la comarca de les Garrigues...". Dir "aparición" quan són unes obres que fa cinc anys s'estan realitzant, és si més no, una xic exagerat. Els quilómetres de tuberia de més d'un metre de diàmetre i soterrada entre l'embassament de Flix i la Granadella i Bellaguarda a les Garrigues no s'ha posat precisament en una nit i a les fosques. 11 mil hectàrees de secà estan preparades per a ser regades, de les que unes 6 mil ja ho han començat a fer després d'anys i anys d'espera. I quan diu que el transvassament de l'Ebre estava previst que s'efectués des de Flix, primera notícia que tenim la gent d'aquestes terres, ja ho diu tot. Però, com sol dir-se en l'argot periodístic, que el contingut no espatllí un bon titular!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo he avistat un OVNI de procedència alienígena descarregant tubèries gegants a la Teuleria.

No sé si té res a veure amb l'assumpte, però faig l'avis.

Laia ha dit...

Avui, com a comunicadora que sóc, em sento indignada... Com poden escriure això i quedar-se tan amples? D'on coi treuen la informació??

Encara al·lucino...

quim ha dit...

Home als del Mundo ja els coneixem. Lo que si que indigna i de veritat, es que tinguem un govern transvassista com el que tenim, amb tres partits que es van fer forts en el nostre territori per ser antitransvassament (PSC+ERC+ICV). Per molt que el carallot del Baltasar intenti buscar mil i una paraules per dissimular-ho fotran un transvassament.Captació desmuntable va arribar a dir lo tio. A més de fer lo ridicol dient dies abans que no estava previst portar aigua a BCN lo tio és un caradura.
Que no dirà res ningú ara? On son tots aquells que van cridar totes aquelles consignes contra CIU i PP?
Ni una gota, però del Segre si?
Quins collons. Recordo que treure aigua del Segre afectarà a l'Ebre.
Per cert on està ERC amb aquest tema?...suposo que van atabalats amb les reparticions de cadirots. Potser quan reaccionon ja hauran xuclat tot lo riu.
Tot això si que ens hauria d'indignar i no lo que pugo dir lo mundo, com a mínim que no serveixo aixó del mundo d'escusa per desviar ara l'atenció i passar de puntetes sobre els greus problemes que tenim en planificació urbanística i corrupció. Potser algú es pensa que a l'area metropolitana estan aturant les obres urbanístiques i industrials?
Aquells que van donar permís per urbanitzar i planificant una sobre dimensió de població sense comptar amb recursos hídrics, ara haurien de donar explicacions.

Joan ha dit...

Quim estic en tu, no tenen vergonya. Això es un trasvassament encara que ho disfressen en paraules, quan els interessa una cosa i cuan no els interessa una altra. Crec que s'ha de fer alguna moblització popular per a frenar tot això. No estic a favor d'aquest trasbassament ni de tots els que es fan, que n'hi ha molts d'amagats. Tot per al desenvolupament de les grans ciutats i que l'ebre es quede com esta. Que el desenvolupament es per ells i no per a natros.