7 de març del 2008

AMB CAROD A TORTOSA

Ahir vàrem fer el darrer acte electoral d'Esquerra a Tortosa davant un auditori totalment entregat als oradors i especialment davant el parlament de Josep Lluís Carod Rovira. L'atemptat absurd d'aquest migdia d'ETA contra un ex-regidor socialista de Mondragón Isaias Carrasco, ha provocat la repulsa i condemna de totes les forces democràtiques i la suspensió conseqüent de tots els actes electorals previstos. Me n'he assabentat mentre participava a un debat electoral de candidats ebrencs a Canal TE d'Amposta. Aquesta tarda havia de participar en dos actes consecutius a Tivissa i a Benissanet... actes que naturalment han esta suspesos.

De l'acte de Tortosa amb el permís del diari el Punt:

"Prop de 400 persones van omplir ahir al vespre l'auditori de Tortosa, amb motiu de l'acte central d'ERC a les Terres de l'Ebre. Carod va dedicar el seu discurs a mobilitzar els votants catalanistes i progressistes en favor d'un vot útil per a Catalunya, i va recordar que Esquerra «mai traeix la paraula donada». En aquest sentit, Carod va remarcar que, en relació amb el transvasament, el PSOE «només és de fiar si al costat té algú que el colli». Segons el president d'ERC, «una majoria absoluta del PSOE és tan perillosa com una del PP», i cal que hi hagi una força política «de confiança» que pugui collar els socialistes. «Si li donem un xec en blanc a Zapatero, farà els números i el voldrà cobrar», va advertir. «Ens tocarà pagar a Catalunya, i segons com vagin les coses, potser rebre a les Terres de l'Ebre», va dir.
Carod va descartar que CiU siga la força apta per collar els socialistes. «De fet, a CiU són tan submisos que van aprovar el pla hidrològic del PP i amb els socialistes la retallada del gran Estatut que havia sortit del Parlament», va afegir-hi. Segons Carod, que CiU fes president Aznar dues vegades, i que a més donés suport al transvasament de l'Ebre, «són dos pecats que no tenen perdó de Déu». Per la seua banda, el candidat d'ERC al Senat, Pere Muñoz, va recordar que el PP i CiU «van forçar la gent de les Terres de l'Ebre a fer política per aturar les agressions al territori». A més, va dir que quatre anys després el riu Ebre continua amenaçat."