2 de març del 2008

ACTE D'ERC A FLIX

El passat 29 de febrer, divendres i a les 19,30 h., varem realitzar a Flix l'acte electoral d'Esquerra a la sala municipal de Ca Don Ventura. Comptà amb la presentació de Xavier Vega i els parlaments de la Carme Pelejà, qui escriu i l'Ernest Benach, esmentar que la sala d'actes estava totalment plena d'assistents. A continuació facilito la nota de premsa realitzada de l'acte:

"El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha acompanyat el candidat d'Esquerra al Senat per la demarcació de Tarragona, Pere Muñoz, en l'acte de campanya que han fet a Flix, poble del candidat. També ha estat present la candidata al Congrés i alcaldessa de la Fatarella, Carme Palejà. Benach, que ha destacat la vàlua i preparació de Muñoz, ha recordat entre d'altres aspectes la tasca feta pel grup d'Esquerra a Madrid durant la present legislatura.
El candidat Muñoz, a més d'explicar les propostes d'Esquerra, ha centrat el seu discurs en la necessitat d'establir un pla de reindustrialització i diversificació econòmica per a les zones nuclears. Muñoz ha explicat que la Ribera d’Ebre, i en concret els pobles de la Ribera Nord, són els que han perdut més població durant les dues darreres dècades i, per tant, “cal donar un nou impuls al teixit industrial i empresarial de la zona”. Segons Muñoz, una de les prioritats d'Esquerra per a la propera legislatura serà la d'exigir al Govern de Madrid l'elaboració d'un pla de reindustrialització i diversificació econòmica de les comarques sota influència de les centrals nuclears. “No s'ha d'esperar a l'acabament de la vida útil de les centrals per decidir quina alternativa econòmica impulsem en aquestes àrees, cal que hi hagi planificades, prèviament, actuacions i pressupostos que impulsen l'activitat econòmica de la zona”, ha sentenciat Muñoz. El candidat, a més, vol que el Pla de reindustrialització i diversificació tingui una dotació econòmica important i que es creï un organisme amb participació dels ajuntaments afectats, en concret d’aquells que formen part de l’AMAC, per tal de facilitar la implementació del Pla.

“La Ribera d’Ebre, en especial, i altres comarques també, hem fonamentat gran part de la nostra activitat econòmica en la producció d’energia, i ara cal preveure i activar diferents iniciatives a les Corts Espanyoles que ens permetin dissenyar i establir el Pla de revitalització industrial i econòmic que la Ribera d’Ebre necessita i necessitarà” va concloure Muñoz."