30 d’octubre del 2007

MOCIÓ CABAL MEDIAMBIENTAL

Avui hem fet el ple ordinari del mes d'octubre, amb l'aprovació provisional de les ordenances fiscals per a l'any 2008, on s'han realitzat augments entre el 3 i el 4 per cent. Entre els 7 punts aprovats per unanimitat cal destacar, a més de l'esmentat de les ordenances fiscal, una mocio sobre el cabal mediambiental, on entre d'altres s'ha aprovat:

Donar ple suport a les conclusions de la Comissió per la Sostenibilitat celebrada el 8 de març de 2007 en la qual es va aprovar la proposta de cabal mediambiental.


  1. Que la gestió dels embassaments s'ajusti a la preservació dels valors naturals del seu entorn i als usos tradicionals de les seues poblacions.

  2. Que s'implanti un cabal ambiental específic per al meandre de Flix

  3. Demanar que aquesta proposta de cabals sigui ratificada pels òrgans establerts a la llei del PHN i aplicada en els termes previstos, i sigui tinguda en consideració als efectes de la planificació futura, de manera que no es prenguin decisions que puguin fer inviable la seua implantació.
  4. Demanar a totes les administracions públiques i privades de les Terres de l'Ebre que tinguin incidència en la gestió i/o planificació territorial, que adoptin acords similars...
  5. Fer arribar aquest acord al Ministeri de Media Ambient, Conselleria de Media Ambient, Confederació Hidrogràfica de l'Ebre...