21 de març del 2007

VISITA AL PARC SOLAR

Aquesta tarda respresentants dels grups polítics de l'ajuntament de Flix, alcaldes veïns i empresaris locals hem visitat el Parc Solar Ramon Escriche. Ens ha fet de pedagog cicerone el mateix gerent de Flix Solar SL. Parc ubicat a la finca la Devesa, ocupant unes 30 has de les 250 has del total. Una finca que per expresa voluntat del seu propietari vol fer compatible tres activitats bàsiques: Els conreus d'oliveres i d'ametllers i la producció d'energia. El Parc Solar, un dels més grans d'Europa, preveu entrar en pràctiques d'una primera fase al proper més de maig, tindrà una potència de generació de 8,184 MWp, fet que permetrà una producció d'energia neta de 15.000.000 KWh/any. La producció equival al consum de 5.600 llars. Lo més important serà el benefici ambiental : 13.400 tn/any d'emissió evitada de CO2, 785.000 arbres necessaris per a depurar l'emissió evitada, i 1.300 Tn/any d'estalvi en consum de petroli.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Has tingut una petita errada, són 5.600 llars no 5.6000, has fica't un 0 de més.

Que hi farem, si avui en dia ni els ecologistes es mouen per evitar barbaritats com aquestes, i encara les defensen, al·legant que qualsevol energia renovable és positiva, estigui on estigui. Ecologistes de boqueta, d'aquells que és passen pel forro grans pilars de l'ecologisme: descentralisme, mínim de impacte ambiental i aprofitament al màxim.

"el parque producirá 15 millones de kilovatios al año, equivalentes al consumo de unas 5.600 familias, 'prácticamente toda la comarca de la Ribera d'Ebre'"

Que és vol dir amb això? Que ara no en tenim prou? En tenim de sobres i més! I d'aquesta comarca surt moltíssima més energia de la que és consumeix.(Informació de l'ICAEN)

Pel que s'ha de lluitar és per canviar les coses desde la base, no per crear parcs solars a llocs on no fan falta, o crear empreses relacionades amb el reciclatge se's més respectuós i verd.

Salut.

P ha dit...

El 0 de més s'ha corretgit. Gràcies x fixer-t'hi.! Toters les opinions són legítimes però s'ha de reconèixer que l'energia fotovoltaica és la menys agressiva de totes les existents.